Taxatie

Een taxatie dient om de waarde van uw exclusive sportscar vast te leggen. Het vormt een verslaglegging van merk, type, uitvoering, bouwjaar en andere bijzonderheden die u als eigenaar en liefhebber relevant acht, maar ook van de conditie, eventueel verbeterd door gedane investeringen.

Een taxatie kan van belang zijn voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld bij het verzekeren van uw auto. Om uw sportscar naar juiste waarde te verzekeren kan uw verzekeraar een taxatierapport verlangen.
Bij het verzekeren gaat het om de volgende vragen: “all risk, casco of alleen WA verzekeren, tegen welke voorwaarden, nieuwwaarde, taxatiewaarde of (veel te lage) dagwaarde, zijn accessoires, modificaties of revisies meeverzekerd, is restauratie of deelrestauratie meeverzekerd en op welke wijze wordt daarmee rekening gehouden bij het uitkeren van een eventuele schade, diefstal of erger nog, bij een total loss.

Taxatie2

Ook een hertaxatie van uw kostbare bezit is aan te bevelen na het verstrijken der jaren of na ingrijpende veranderingen zoals b.v. een revisie of restauratie, zeker bij klassiekers en oldtimers.

Bij aankoop of verkoop is het belangrijk de juiste aankoop- of verkoopwaarde van uw exclusive sportscar, youngtimer, klassieker of oldtimer te kennen.
Ook voor prive of zakelijke omstandigheden kan het belangrijk zijn om de waarde van uw auto te kennen, b.v. bij erfenissen, scheidingen, fiscale zaken en zakelijke balansen.

Guus van Eijk verzorgt voor u, in samenwerking met diverse erkende taxateurs, de taxatie voor uw youngtimer, klassieker, oldtimer of exclusive sportscar.